Usaha tangga kejayaan.

Hahaha . Poyo jeh aku punya title nih kan ? Wee , aku tak pergi sekolah . Kesian kauorang kena bangun awal . Jap , buat apa aku nak kesian . Aku sendiri pun kena bangun awal . Tapi kan aku boleh tidur balik . Yang paling superb nya aku tak payah pergi tuisyen . Hurrayyyyy . Okay , kauorang tak payah nak fikir negative . Aku tak datang sekolah bukan sebab ponteng tapi sebab aku sakit . Aku selsema , aku batuk , aku sakit tekak . Nasib baik demam dah oke . Aku harap lah penyakit aku nih baik sebelum hari Khamis nih . Aku nak main chessssss :( Dah lah pertandingan pulak tuh . Haih . Tapi tak apa aku tetap nak datang juga walaupun tengah nazak .

Aku bersyukur gila aku sakit doe . Yelaa , serius aku cakap . Sejak masuk form 3 nih , aku macam tak berehat kau tau tak ? Mestilah kau tak tau . Buat apa kau nak tau , betul tak ? == Nih pun pertama kali untuk tahun nih , aku tak datang sekolah . Okay , cukup . Semalam Puan Sri nak jumpa 65 budak form 3 yang ditargetkan untuk dapat straight A's . Lepas itu aku dengan terkial-kialnya pun pergi lah . Dah lah aku tak sihat masa tuh . Haih . Orang lain pulak semangat jeh . Haha . Yeke ? Entah lah . Aku main cakap jeh . Maaf kalau aku salah :)

Tak payah tanya aku apa yang dia cakap sebab aku tak ingat . Panjang sangat apa yang dia membebel tuh . Bila nak sampai ke penghujungnya tu tiba-tiba dia cakap yang dia mungkin akan buat tuisyen pada waktu malam pulak . Hari ahad , malam isnin pulak tuh . Hadoiiii . Dah lah perfect score pun macam pftttt jeh . Memang sumpah penat lah kan . Tapi tak apa , dia buat benda tuh untuk kebaikan pelajar form 3 SMK PP11(1) jugak . Yang bestnya tuisyen malam nih sebab dia buat waktu malam . Hahaha . Ayat pun dah keling dah . Haih . Then , dia cakap yang kalau keputusan kitaorang makin turun dia akan rotan . KItaorang semua mengeluh kot masa tuh == Memang tegas habis .

Sebab itulah aku bagi title 'Usaha tangga kejayaan' . Even masa UPSR pun tak macam nih oh . Cakap pasal UPSR , aku rindu pulak zaman sekolah rendah . Huh . Apa-apa pun best of luck untuk semua form 3 . Do your best , okay ? Semangat jeh aku cakap benda nih . PMR pun lambat lagi . Okaylah , aku nak stop dekat sini jeh . Aku nak pergi berehat . Kalau tak berehat nanti , makin teruk pulak penyakit aku nih . Lepas tuh , nanti tak dapat pergi main chess :O Tak dapat nak bayangkan betapa sedihnya aku nanti . K lah , bubye . Assalamualaikum .

Apa dah jadi dengan aku ?

Assalamualaikum . Hari ini sepatutnya aku tak ada masa untuk mengupdate blog cacat nih disebabkan pagi tadi ada perfect score sampai tengahari . Tengahari nih pula aku bercadang nak keluar dengan Fahmi tapi tak jadi . Lepas tuh , rancang nak keluar dengan kawan tapi tak jadi juga . Haha . Aku ada kesempatan untuk bergembira tapi aku tolak macam tuh jeh . Bukan apa , aku malas satu . Then , aku rasa macam membazir wang aku jeh . Baiklah aku simpan untuk bayar hutang aku , betul tak ? Alasan aku yang lain pula sebab aku memerlukan waktu untuk bersendirian .

Aku tak tahu kenapa sejak kebelakangan nih perangai aku jadi lain macam . Nak kata berubah jadi baik , tak . Berubah jadi jahat pun tak . Tapi ganas tuh adalah . Kira jahat lah tuh kan ? Bodohnya aku == Aku sebenarnya malas nak cerita panjang-panjang . Sebab aku terasa macam aku cerita masalah aku dekat kauorang . Aku dah matang sikit dah sekarang . Aku dah tahu nak cerita masalah aku dekat siapa . Tapi tak ada seorang pun tahu aku cerita dekat siapa .

Kalau dulu aku banyak cerita masalah aku dekat kawan , Fahmi . Tapi sekarang nih aku malas nak berkongsi dengan sesiapa pun . Dan lagi satu , aku nak minta maaf dekat kawan-kawan aku kalau hari Jumaat semalam dan selama nih aku macam tak boleh nak kawal perangai aku sendiri . Aku jadi macam tuh ada sebab . Tapi aku akan cuba kawal perangai aku selagi mampu supaya kauorang tak kecil hati dengan aku . Kauorang mungkin nampak aku perangai macam baik lah kononnya kan . Tapi perangai sebenar aku memang tak macam aku dekat sekolah .

Aku bukan nak jadi plastic ke apa depan kauorang . Cuma , aku tak sampai hati nak buat jahat dekat kauorang . Kalau marah kauorang pun , aku simpan je dalam hati . Tak pun luahkan dekat kawan lain . Tapi aku sama sekali tak ada niat untuk mengutuk . Tapi kalau sekadar nak melepaskan geram tuh adalah :D Aku tahu yang aku tak akan faham perasaan kauorang tentang aku dan kauorang pun tak akan pernah faham apa perasaan aku terhadap kauorang ( tiba-tiba je ) . Apa-apa pun aku nak minta maaf dengan semua orang tak kira aku ada buat silap dengan dia ke tak . Aku tahu aku manusia biasa yang selalu buat dosa . Begitu juga dengan kauorang kan ? Tak ada siapa yang sempurna betul tak ? :) Siapa setuju angkat tangan ! Hee .

Tadi kata tak nak cerita panjang-panjang tapi tengok-tengok dah empat perenggan dia membebel sorang-sorang . Bengong punya ezzah -.- Okaylah , aku nak pergi tidur . Sumpah letih oh . Bubye .